od falcon » ned 28. srp 2005 1:44:55
Vzhledem k rozruchu kolem DC, pravidel apod. jsem na základě procházení logů, pozorování chatu na DC, tohoto fora a konzultace se zainteresovanými uživateli dospěl k následujícím názorům a změnám.
Nejen důsledkem přibývajícího počtu uživatelů na DC se hlavní chat zvrhl v chatovací místnost s bezpředmětným obsahem pro různě vystupující individua. Veškeré spory ohledně pravidel pak pramení zejména z provokací a následné drzosti si tyto výstupy obhajovat (např. někdo schválně pošle /winamp nebo napíše písničku, aby provokoval a čekal, co se stane, když následně dostane ban, velmi se rozčiluje na fóru).
Na základě procházení logů jsem dospěl k názoru, že noví operátoři jsou pouze důslednější v dodržování pravidel oproti předchozím operátorům, kteří byli více tolerantnější. Tato tolerance nejspíše také pramení z toho, že zde nebyla možnost chatovat jinde než na DC. Snažil jsem se tedy najít pro toto řešení a od dnešní noci je spuštěna nová verze hubu, která obsahuje samostatnou místnost určenou pro chatování. V této místnosti jsou pravidla mírnější, ale pravidla tam jsou. Naopak přísnější jsou pravidla pro hlavní místnost a operátoři dostali (dostanou) instrukce, aby zde byly razantnější.
Cílem dnes provedených změn je do budoucna zlepšit kvalitu funkce tohoto našeho HUBu zejména pro uživatele, kteří se chtějí něco dozvědět, podělit se o svoje zkušenosti ze světa internetu, PC a her. V počátcích HUBu zde byly tyto projevy četné a konstruktivní, postupným vývojem se z hubu stal pouze bezpředmětný chat s jeho problémy a nemálo uživatelů se postupem času vzdalo aktivního zapojování se do jakékoliv diskuse zejména kvůli zesměšňování dotazů nebo vlivem zaniknutí dotazů v bezpředmětné diskusi. Nová pravidla by měla dopomoci opět oživit tento přínos DC. Vyzývám tedy všechny uživatele, aby se opět aktivně zapojovali do konstruktivních diskusí na DC.
Nově mají také operátoři možnost zapisovat si na pouze jim přístupném místě veškeré prohřešky jednotlivých uživatelů, aby tak mohli v případě opakování porušování pravidel reagovat na předchozí bany přidělené např. jinými operátory.
Podstatné je také to, že veškeré dění v hlavní místnosti i na chatu je logováno i v době nepřítomnosti kteréhokoliv z operátorů.
Pro případy podezření na neoprávněnost udělení banu některým z operátorů jsem se rozhodl, že zde bude možnost mne kontaktovat pro posouzení tohoto banu - více je toho napsáno v pravidlech.
Ještě pro jistotu zopakuji, že hlavní místnost v žádném případě není určena na chatování. Je v moci operátorů posoudit, zda zde psané příspěvky spadají do této oblasti nebo nikoliv. Provokace zkoušející operátory nebudou v hlavní místnosti tolerovány.
Věřím, že tyto kroky budou přínosné pro většinu uživatelů. Na základě zkušeností s následným provozem hubu mohou být pravidla ještě doupřesněna. Je mi líto, že jsem se k podobným změnám nedostal dříve.
Co se týče operátorů, složení je nyní následující:
Luki, M@C, Luke, Papaja, Mall, GfLion, Falcon
Chroboka jsem z této funkce zrušil hlavně vzhledem k jeho veřejnému chování vůči jiným operátorům. Chápu to jako diskreditaci funkce operátora, které se s radostí chytlo spoustu uživatelů a vyvolalo zbytečný rozruch. Jeho kroky byly okamžité, bez konzultace třeba se mnou či jinými operátory (např. dříve kick/ban operátorovi, později výstupy na chatu), většina současných operátorů s tím nesouhlasila.
Nakonec několik vzkazů:
Chrobok:
Jenom k tvé volbě - byla zejména diskutovaná s M@C i dalšími - stejně jako volba Malla. Volbu GfLiona jsem konzultoval se všemi současnými operátory, výraznější nesouhlas z tvojí strany tehdy nezazněl mimo to mám pocit, že ses snad i mírně vyslovil pro.
Postak:
Jen krátce k Tvému domnělému operátorství. Jediné informace o tom, že bys snad měl být operátor jsem měl z příspěvku od M@C, kde psal, že tě navrhuje jako svého nástupce. Z tvé strany jsem se dozvěděl o tvém zájmu až z nedávných příspěvků na fóru, z nichž mi vyplývá, že jsi s tím počítal. Jen pro Tvoji informaci, právě hlavně s M@C jsem diskutoval přidělení operátorství Mallovi a on jej sám doporučil vzhledem k aktivnímu přístupu, sám jsem byl Mallem několikrát před jeho pověřením kontaktován a jeho přístup já považuji za něco, co by zejména této dnes pozměněné verzi hubu mohlo pomoci. Také jsem si pročítal logy, které vedly ke tvému banu. Nezlob se na mě, ale to co jste provedli s Peccem je dlouhá a zbytečná provokace plus nadávky na člověka, který na to ani nemá možnost reagovat. Příspěvky, které napíšete v noci si ráno přečte hodně lidí, co nechali zapnuté počítače přes noc. Pokud na takové příspěvky neuvidí reakce od nikoho z operátorů, nebude jim nic bránit se chovat stejně. A nesdílím tvůj názor, že noví OP jsou tu od toho, aby si časem zvykli tolerovat provokace. Ještě bych dodal, že úspěsné provokace na DC, které jsou proti OPs, potožmo proti mě jako osobě, která to nějak zastřešuje, jsou zřejmě projevem vděku za to, že jsem nechal běžet Váš HUBíček na serveru v KT.
Pecco:
Tvůj přístup mě velmi mrzí vzhledem k tomu, že jsi operátorem byl a ještě když jsi chtěl být, tak ses právě rozčiloval nad výstupy, které sám nyní realizuješ.