Dobrý den,
Rozhodl jsem se reagovat na programovou nabítku KtTřinec a byl bych rád kdyby se i připojili ti co mají základní nabídku.
Uvaha:
Každy ze zákona platí koncesionářský poplatek za příjem televize a rozhlasu 180 kč měsíčně tedy jedná domácnost za rok zaplatí 2160 kč a každy kdo ma služby kabelové televize Třinec (pouze tv základní nabídka) zaplatí teto firmě měsíčně 139 kč za příjem analogového signalu,zapatí tedy ročně 1668 kč. tedy za deset let 16 680 kč.
Rozbor:
Ti co mají základní nabídku příjmají programy které jsou šířené zdarma tzn že kabelovka za ně neplatí ani korunu ale vydělává na tom co je zadarmo české programy lze příjmát na běžnou anténu taky analog,polské programy nesleduji není tam nic zajimavého,1 německy program nezajíma německy neumím,slovenské programy nesleduji a prima cool,barandov lze běžně naladit digitálně na běžnou anténu ale pozor !!!,to vše by bylo za darmo bez nutnosti platby kabelovky. Myslím si že inteligentní člověk by neplatil monopolu a koupil si satelit digitální v pruměru za 7 000 kč a za nějakych 7 let ho ma zaplaceny z obrovskou nabitkou programu nebo si počká až se vypne příštím rokem analogové vysílání a koupi si settob box za nějakých 1 000 kč a bude chytat víc než kabelovka nabídne nebo stejně ale co je podstatné nebudu platit kabelovce ani korunu za to co je zdarma,jiná situace by byla kdybu kabelovka do základní nabídky nabidla lukrativní kanály za maly peníz,ale to se nestane. a platit rozšířenou nabitku za 309 kč měsíčně tedy ročně 3708 kč je dost zlodějina za dva roky mám digitální sateit.
Závěr:
základní nabitka je předražená a za šířené programy které jsou zdarma tady naladím na běžnou anténu jak digitalní tak analogovém vysílaní na běžnoú anténu cc 500 kč a jak přijde na rok digitální vysílaní antená mi zůstane a nemusím platit kabelovce za zakladní nabidku,programy na které se ani nedívám a jsou zdrarma nezaplatím kabelovce nic tedy měsíční pladba 0 kč.