Universita třetího věku...

Cokoliv co se nehodí do žádné z výše zaměřených fór, např. politika.

Moderátor: Luki

Universita třetího věku...

Příspěvekod Danuše Kramolišová » ned 04. čer 2006 17:43:15

Milý Franto....nevím, co tě tak dráždí na Universitě třetího věku....ale já studuji v Karviné a už letos budu končit pětileté studium. Mohu řící, že jsem se dozvěděla mnoho informací (při vstupu do EU), ekonomické informace a divil by ses kolik lídí mají o tento druh studia zájem. Mě samu překvapuje, že lidé chtějí studovat PC...Některé university vybírají 500,-CZK, někde je to zdarma. Tak nevím o co ti vlastně jde....Takového studia se zúčastňují lidé, kteří aktivně žijí a jsou ochotní i tomu věnovat svůj volný čas. Kdybych měla pochopit Tvj názor, tak zjednoduše...na vzdělání mají nárok jen mladí (kteří často nechtějí) a vy důchodci se věnujte krmení ptáčků a nás moc neobtěžujte a neberte nám peníze....Přeji Ti aby ti tato filozie vydržela až do konce života, protože i ty jednou budeš starý....řád tohoto světa je zcela neúprostný.
Danuše Kramolišová
 

Příspěvekod jabrela » ned 04. čer 2006 17:58:14

vzdělávání je celoživotní a nekončí poslední třídou nebo semestrem, kdo si to neuvědomuje s tím se těžko dá diskutovat.
Ale jen doplním ze serveru vutbr:

Asociace univerzit třetího věku (AU3V)Asociace Univerzit Třetího Věku je občanské sdružení institucí, které nabízejí a provozují vzdělávací aktivity na úrovni vysokoškolského vzdělávání, určené občanům české republiky v důchodovém věku.

AU3V byla založena v r. 1993 z iniciativy několika dobrovolníků, kteří na svých mateřských univerzitách vzděláváním seniorů zabývali a současně sledovali tuto problematiku v evropském i světovém měřítku. Vzdělávání seniorů patří mezi prestižní úkoly moderních univerzit a vyspělé státy i univerzity si to uvědomují. Proto AU3V dostala do vínku dva hlavní úkoly: zabezpečit vzájemnou informovanost svých členů a postarat se o mezinárodní kontakty AU3V s vedoucími evropskými organizacemi. Zejména se to týkalo organizací AIUTA (Internation Association of the Universities of the Third Age), EFOS (European Federation of Older Students) a evropské informační sítě pro U3V, vedené univerzitou v Ulmu. Všem, kteří se zasloužili o to, že AU3V má dobré kontakty s partnery v zahraničí a svým více než 40 členům může poskytovat informační servis, patří velký dík.

Bližší informace na webu AU3V: www.vutbr.cz/AU3V
Uživatelský avatar
jabrela
 
Příspěvky: 40
Registrován: stř 28. zář 2005 9:22:26


Zpět na Vše ostatní

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 30 návštevníků