DC - nová pravidla a vyjádření k uplynulým událostem

Obecné fórum o internetu přes Kabelovou televizi Třinec.
Naleznete zde také obecné informace pro používání těchto diskusních fór - ČTĚTE!!!

Moderátor: Luki

DC - nová pravidla a vyjádření k uplynulým událostem

Příspěvekod falcon » ned 28. srp 2005 1:44:55

Vzhledem k rozruchu kolem DC, pravidel apod. jsem na základě procházení logů, pozorování chatu na DC, tohoto fora a konzultace se zainteresovanými uživateli dospěl k následujícím názorům a změnám.

Nejen důsledkem přibývajícího počtu uživatelů na DC se hlavní chat zvrhl v chatovací místnost s bezpředmětným obsahem pro různě vystupující individua. Veškeré spory ohledně pravidel pak pramení zejména z provokací a následné drzosti si tyto výstupy obhajovat (např. někdo schválně pošle /winamp nebo napíše písničku, aby provokoval a čekal, co se stane, když následně dostane ban, velmi se rozčiluje na fóru).

Na základě procházení logů jsem dospěl k názoru, že noví operátoři jsou pouze důslednější v dodržování pravidel oproti předchozím operátorům, kteří byli více tolerantnější. Tato tolerance nejspíše také pramení z toho, že zde nebyla možnost chatovat jinde než na DC. Snažil jsem se tedy najít pro toto řešení a od dnešní noci je spuštěna nová verze hubu, která obsahuje samostatnou místnost určenou pro chatování. V této místnosti jsou pravidla mírnější, ale pravidla tam jsou. Naopak přísnější jsou pravidla pro hlavní místnost a operátoři dostali (dostanou) instrukce, aby zde byly razantnější.

Cílem dnes provedených změn je do budoucna zlepšit kvalitu funkce tohoto našeho HUBu zejména pro uživatele, kteří se chtějí něco dozvědět, podělit se o svoje zkušenosti ze světa internetu, PC a her. V počátcích HUBu zde byly tyto projevy četné a konstruktivní, postupným vývojem se z hubu stal pouze bezpředmětný chat s jeho problémy a nemálo uživatelů se postupem času vzdalo aktivního zapojování se do jakékoliv diskuse zejména kvůli zesměšňování dotazů nebo vlivem zaniknutí dotazů v bezpředmětné diskusi. Nová pravidla by měla dopomoci opět oživit tento přínos DC. Vyzývám tedy všechny uživatele, aby se opět aktivně zapojovali do konstruktivních diskusí na DC.

Nově mají také operátoři možnost zapisovat si na pouze jim přístupném místě veškeré prohřešky jednotlivých uživatelů, aby tak mohli v případě opakování porušování pravidel reagovat na předchozí bany přidělené např. jinými operátory.

Podstatné je také to, že veškeré dění v hlavní místnosti i na chatu je logováno i v době nepřítomnosti kteréhokoliv z operátorů.

Pro případy podezření na neoprávněnost udělení banu některým z operátorů jsem se rozhodl, že zde bude možnost mne kontaktovat pro posouzení tohoto banu - více je toho napsáno v pravidlech.

Ještě pro jistotu zopakuji, že hlavní místnost v žádném případě není určena na chatování. Je v moci operátorů posoudit, zda zde psané příspěvky spadají do této oblasti nebo nikoliv. Provokace zkoušející operátory nebudou v hlavní místnosti tolerovány.

Věřím, že tyto kroky budou přínosné pro většinu uživatelů. Na základě zkušeností s následným provozem hubu mohou být pravidla ještě doupřesněna. Je mi líto, že jsem se k podobným změnám nedostal dříve.

Co se týče operátorů, složení je nyní následující:
Luki, M@C, Luke, Papaja, Mall, GfLion, Falcon

Chroboka jsem z této funkce zrušil hlavně vzhledem k jeho veřejnému chování vůči jiným operátorům. Chápu to jako diskreditaci funkce operátora, které se s radostí chytlo spoustu uživatelů a vyvolalo zbytečný rozruch. Jeho kroky byly okamžité, bez konzultace třeba se mnou či jinými operátory (např. dříve kick/ban operátorovi, později výstupy na chatu), většina současných operátorů s tím nesouhlasila.


Nakonec několik vzkazů:

Chrobok:
Jenom k tvé volbě - byla zejména diskutovaná s M@C i dalšími - stejně jako volba Malla. Volbu GfLiona jsem konzultoval se všemi současnými operátory, výraznější nesouhlas z tvojí strany tehdy nezazněl mimo to mám pocit, že ses snad i mírně vyslovil pro.

Postak:
Jen krátce k Tvému domnělému operátorství. Jediné informace o tom, že bys snad měl být operátor jsem měl z příspěvku od M@C, kde psal, že tě navrhuje jako svého nástupce. Z tvé strany jsem se dozvěděl o tvém zájmu až z nedávných příspěvků na fóru, z nichž mi vyplývá, že jsi s tím počítal. Jen pro Tvoji informaci, právě hlavně s M@C jsem diskutoval přidělení operátorství Mallovi a on jej sám doporučil vzhledem k aktivnímu přístupu, sám jsem byl Mallem několikrát před jeho pověřením kontaktován a jeho přístup já považuji za něco, co by zejména této dnes pozměněné verzi hubu mohlo pomoci. Také jsem si pročítal logy, které vedly ke tvému banu. Nezlob se na mě, ale to co jste provedli s Peccem je dlouhá a zbytečná provokace plus nadávky na člověka, který na to ani nemá možnost reagovat. Příspěvky, které napíšete v noci si ráno přečte hodně lidí, co nechali zapnuté počítače přes noc. Pokud na takové příspěvky neuvidí reakce od nikoho z operátorů, nebude jim nic bránit se chovat stejně. A nesdílím tvůj názor, že noví OP jsou tu od toho, aby si časem zvykli tolerovat provokace. Ještě bych dodal, že úspěsné provokace na DC, které jsou proti OPs, potožmo proti mě jako osobě, která to nějak zastřešuje, jsou zřejmě projevem vděku za to, že jsem nechal běžet Váš HUBíček na serveru v KT.

Pecco:
Tvůj přístup mě velmi mrzí vzhledem k tomu, že jsi operátorem byl a ještě když jsi chtěl být, tak ses právě rozčiloval nad výstupy, které sám nyní realizuješ.
Uživatelský avatar
falcon
admin
 
Příspěvky: 389
Registrován: ned 03. črc 2005 21:37:02

Příspěvekod postak » ned 28. srp 2005 10:16:17

Aha, takže jsem měl být aktivní a psát ti na ICQ od rána do noci, že chci být OP. Bohužel takový nejsem a tím pádem se na tuto funkci nejspíš nehodím. Ten BAN je zasloužený, několikrát jsem psal, že ten tady neřeším. Jinak doufám, že sis všiml, že jsem psal sice o někom kdo se k tomu nemohl vyjádřit, ale v minulém čase !!!!!!! Že jsem si to o něm myslel. Bohužel, zůstala moje duše nepochopena. Stejně jsem s odpovědí nespokojen. Věc která mě zaráží je ta, odkud vzal GF Lion to, že jsem byl už několikkrát banovaný, že mám držet hubu a další. A že někdo dokáže své příspěvky dokonce i mazat. Ptám se proč ? A tohle jsou noví OPs. Další věc je, že pokud má OP nějak vystupovat na veřejnosti (tím myslím DC) proč tak nevystupuje i na PM (PM DC, ICQ, a další) ?
Uživatelský avatar
postak
 
Příspěvky: 40
Registrován: ned 10. črc 2005 10:55:48

Příspěvekod GfLion » ned 28. srp 2005 10:27:18

postak píše:Aha, takže jsem měl být aktivní a psát ti na ICQ od rána do noci, že chci být OP. Bohužel takový nejsem a tím pádem se na tuto funkci nejspíš nehodím. Ten BAN je zasloužený, několikrát jsem psal, že ten tady neřeším. Jinak doufám, že sis všiml, že jsem psal sice o někom kdo se k tomu nemohl vyjádřit, ale v minulém čase !!!!!!! Že jsem si to o něm myslel. Bohužel, zůstala moje duše nepochopena. Stejně jsem s odpovědí nespokojen. Věc která mě zaráží je ta, odkud vzal GF Lion to, že jsem byl už několikkrát banovaný, že mám držet hubu a další. A že někdo dokáže své příspěvky dokonce i mazat. Ptám se proč ? A tohle jsou noví OPs. Další věc je, že pokud má OP nějak vystupovat na veřejnosti (tím myslím DC) proč tak nevystupuje i na PM (PM DC, ICQ, a další) ?


že máš držet jazyk za zuby jsem neřekl, mno a když to řešit nechceš tak to neřeš.... já to komentovat nebudu..

a když si sám uznal že ban byl oprávněn tak už vůbec nevím co tu řešíš...
GfL
Uživatelský avatar
GfLion
 
Příspěvky: 115
Registrován: pon 18. črc 2005 10:14:48

Příspěvekod Návštěvník » ned 28. srp 2005 10:38:06

Skvělé takže Mall a Gflion jsou a budou pořád Op,Pane Veselý díky ,,za nic"
Návštěvník
 

Příspěvekod Návštěvník » ned 28. srp 2005 10:43:19

Pane Veselý a co např, přízpěvek od HANRYHO:
Taky jsem šokován Eu Mallem.Nedávno jsem dostal od něho ban za tapetu,s tím banem plně souhlasím,ale ještě semnou tam tapetoval jeden uživatel (nebudu jmenovat),prostě ze srandy jsme házeli na hlavní chat řádky nesmyslů,problém je v tom,že jsem tapetovali ůplně ve stejnou dobu a stejné množství řádků.Nakonec dal zlatý EU Mall ban jenom mě.
později jsem se dozvěděl,že člověk co tapetoval se mnou ten ban nedostal a nedostal ho proto,že je s EU MALLEM velký kamarád..........
Prostě je to děs a hrůza.


Mall zde jasně nebanoval oprávněně!!!Ale těchto podobných přízpěvků je tam celá spusta!!Ale jak vidím tak pro vás to nic neznamená!!
A ještě něco,všichni co si stěžovali na ty OP chtěli jen jejich odvolání a vy jste naopak propustil Chroboka,dal na dc++ nějakou 2. místnost.......TO nic neřeší!
Návštěvník
 

Příspěvekod Návštěvník » ned 28. srp 2005 10:47:28

A GFlion takový mlaďas (17 roku) tam bude poučovat o pravidlech napři 30 ti leté lidi???!
Návštěvník
 

Příspěvekod Návštěvník » ned 28. srp 2005 10:56:48

GF Lion nekecej prosím tě. Proč jsi mazal svůj příspěvěk, ve kterém bylo napsáno, ať se pochlubím kolik že jsem to měl již banů a že mám všem říct jak to bylo atd. ? Chtěl jsem zareagovat a najednou tvůj thread zmiznul. Ptám se proč ? proč ? proč ? postak P.S. To přihlašování mě zlobí.
Návštěvník
 

Příspěvekod falcon » ned 28. srp 2005 10:56:50

Stížnosti od lidí, kteří si DC pojali za vlastní chat bohužel v jejich neprospěch ignoruju. Ostatní zde raději nepíší, aby se do nich tito stejní nenaváželi.

Už mě to opravdu přestává bavit, jak jste někteří schopni si zde poměrně drze obhajovat své problémy. Věřím, že provokace na foru i na DC chatu jsou ohromná zábava, ale toto musí skončit.
Uživatelský avatar
falcon
admin
 
Příspěvky: 389
Registrován: ned 03. črc 2005 21:37:02

Příspěvekod Michelangeli » ned 28. srp 2005 13:25:35

falcon píše:Stížnosti od lidí, kteří si DC pojali za vlastní chat bohužel v jejich neprospěch ignoruju. Ostatní zde raději nepíší, aby se do nich tito stejní nenaváželi.

Už mě to opravdu přestává bavit, jak jste někteří schopni si zde poměrně drze obhajovat své problémy. Věřím, že provokace na foru i na DC chatu jsou ohromná zábava, ale toto musí skončit.


Kráčím se svým malým batohem a sbírkou vtipů tam, kde nejsou utopené hlavy v pravidlech , formulářích, kde nejsou lidé, kteří si hrají na spravedlnost a její interpretaci.
Kráčím do země, kde se dokáží smát , protože tam jsou bohatší.
Bohatší nejen o sdílená data, ale o sdílené lidství.
Tam, kde každý si může drze obhajovat své problémy, protože zkrátka je to normální.
do země krále Miroslava.
:D

Na kapku medu se chytne více včel, než na sud žluči.
Kapka vyhloubí kámen ne silou, leč padá-li často.
Možná se objevím, ale bude ze mne jen malá mlčící ikonka. A možná si pustím nějakou hudbu, pianissimo, ale o té hudbě se dozví jen ten, kdo má rád tajemství a kdo nemá místo srdce procesor.
Gutta cavat lapidem non vi sed semper cadendo
Uživatelský avatar
Michelangeli
 
Příspěvky: 80
Registrován: ned 10. črc 2005 0:44:36
Bydliště: Třinec

Příspěvekod anonymní » ned 28. srp 2005 19:52:24

Takhle zmršit chat :roll: To může napadnou jen třinečáky.
anonymní
 

Příspěvekod Luciferka » ned 28. srp 2005 20:54:39

Ted si uvedomuji, ze na HUB uz nikdy neprijdu s radosti a potesenim z nekterych lidi, kteri umi zvednout naladu. Kazdy kdo si pamatuje pocatky naseho (uz jsem zjistila, ze vlastne Falconova) hubu, tak by nejradeji vratil cas. A verim tomu, ze ne kvuli stale zvysujicimu poctu, ale kvuli napeti, ktere z hubu uz nevymyzi. Je to smutne jakym smerem se nekteri lide posouvaji. Naopak nikdy nezapomenu na lidi s tak vytribenym humorem, jake jsem poznala prave diky ktt hubu. tyhle casy jsou pryc a nikdo je uz nevrati, pac lidska hloupost je vazne nekonecna :cry:
Uživatelský avatar
Luciferka
 
Příspěvky: 655
Registrován: ned 10. črc 2005 20:28:28
Bydliště: Terasa

2luciferka

Příspěvekod .hack//Tsurunkushio » ned 28. srp 2005 21:05:58

lidi zůstávají... napětí je jen uměle vytvořené některými jedinci neschopných adaptace na nové podmínky...
私の名前はミハルです。私はチェコ人です。私は学生です。
Uživatelský avatar
.hack//Tsurunkushio
 
Příspěvky: 35
Registrován: ned 10. črc 2005 20:43:46
Bydliště: Třinec

Příspěvekod falcon » ned 28. srp 2005 21:06:24

Luciferka: mam na tebe jednu otazku
Realizovane zmeny shrnu do jedne vety: Misto puvodniho jednoho chatu jsou nyni 2, kde jeden je na chatovani (s mirnejsimi pravidly) a druhy je na predmetne diskuse ohledne DC, PC apod. (s prisnymi pravidly, kde chatovani nebude tolerovano).

Rekni mi, co ti na tom vadi? Co se pro tebe zmenilo - nemas chat, nemas moznost si na KT pokecat s ostatnimi? Pripada ti spatne, ze netolerujeme sprosta slova, odkazy na viry, drogy apod.?

Opravdu ztracim trpelivost to tady s Vami resit. Mohu udelat DC bez chatovani, filtrovat forum, vypnout hry a zabyvat se rozumnejsi cinnosti.
Uživatelský avatar
falcon
admin
 
Příspěvky: 389
Registrován: ned 03. črc 2005 21:37:02

Nový chat

Příspěvekod reggae » ned 28. srp 2005 21:11:24

Po týdnu jsem se vrátil z dovolené a žasnu jak se na DC za tu dobu vyvinula situace. Toto ale nehodlám komentovat.

Chtěl bych ale napsat, že současné řešení chatu je dost nešťastné. Jako asi většina uživatelů mám nastavené zvukové upozornění spojené s příchodem osobní zprávy na DC. Současné řešení chatu tuto možnost naprosto vylučuje. Myslím si, že tudy cesta nevede.

Když se tak zamýšlím nad současnou situací na HUBu, není mi jasné proč v podmínkách našeho malého HUbu (a on v porovnání s veřejnými HUBy skutečně malý je) není možný provoz chatu v hlavní místnosti, když na veřejných HUBech to možné je. Tím nechcu narážet na současné technické řešení chatu, ale spíš, proč se lidi v našem městě neumí chovat tak, tby bylo možné chatování v hlavní místnosti? Jediný důvod jaký mě napadá je smíška maloměšťáctví, hlouposti, frajeřiny a podobných projevů v hlavách těch uživatelů kteří chat používají. Patřím k těm co HUB používali od jeho spuštění a tehdy to vypadalo docela jinak.

Tolik k současnému dění na HUBu.
Uživatelský avatar
reggae
 
Příspěvky: 90
Registrován: stř 27. črc 2005 19:11:48

2falcon

Příspěvekod .hack//Tsurunkushio » ned 28. srp 2005 21:12:02

ovšem toto by už byla pořádná chyba... to, co děláte pro internetovou komunitu v Třinci je skvělé... jen někteří věční mamralové to nedokáží pořádně ocenit

byl jsem na dc++ hubu nařčen z "lezení doprdele adminům a OPům"... ale toto opravdu nemám zapotřebí... jen se snažím vyslovit svůj názor... plně chápu OPy i vás... na vašem místě bych těžko jednal jinak... vůbec obdivuji vaši trpělivost
私の名前はミハルです。私はチェコ人です。私は学生です。
Uživatelský avatar
.hack//Tsurunkushio
 
Příspěvky: 35
Registrován: ned 10. črc 2005 20:43:46
Bydliště: Třinec

Další

Zpět na net@tvtrinec.cz

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Majestic-12 [Bot] a 22 návštevníků