Vypadky proudu

Obecné fórum o internetu přes Kabelovou televizi Třinec.
Naleznete zde také obecné informace pro používání těchto diskusních fór - ČTĚTE!!!

Moderátor: Luki

Vypadky proudu

Příspěvekod Tom » ned 29. říj 2006 20:39:51

No prominte, ale to jestli ma KTT malo techniku nebo ne s tim prece vubec nesouvisi. Ja mam doba obycejnou UPS za 1400,- , ktera mi samotny pocitac bez monitoru s modemem a routrem utahne asi 15 minut.

Minule vypadl proud asi na 5 sekund... me modem nespadl, routr bezel... a sit spadla. Bylo pozde vecer a ani rano net nesel. Ja to vidim tak, ze ptam proste pres noc nikdo neni a jak to spadne, tak to spadne proste to resi az rano. Ale nechpu proc. Podle me maji zakazniku dost tak nevidim ten problem proc nekoupi par UPS-ek zas tak drahe to neni, ktere to utahnou aspon na nejakou tu dobu bez proudu a bylo by po problemech.

Takhle staci vypadek proudu i na sekundu a cely system je dole... a nedejboze, aby se to stalo pres noc, tak uz si nikdo nezabrouzda
Tom
 

Příspěvekod falcon » ned 29. říj 2006 21:51:31

Nevím, na které příspěvky to navazuje, ale rozhodně není kabelovka bez záložních zdrojů, pokud zde podobná teorie vznikla, je to pouze teorie. Centrální systémy jsou zálohovány z baterek po dobu několika hodin a postupně se to posiluje (zároveň však i přibývá serverů).

Pokud nejde internet kvůli výpadku elektřiny u vás doma, je to dáno tím, že konkrétní dům má ještě vlastní zesilovač a ten většinou napájený není. Může se samozřejmě stát, že vypadne i jistič tohoto domovního zesilovače. Trasa tedy není plně zálohována, což vyplývá z toho, jak se síť budovala.

Mohu přidat pouze radu, že pokud dojde ke krátkému výpadku elektřiny a modem se rozladí, pomůže restart modemu, který se snaží po restartu naladit na posledních úspěšných parametrech.
Uživatelský avatar
falcon
admin
 
Příspěvky: 389
Registrován: ned 03. črc 2005 21:37:02

Příspěvekod Tom » ned 29. říj 2006 22:05:08

Jo aha pockat to jako znamena ze v kazdym baraku je jeste neco rovnez napajeneho? Co pak pri vypadku proudu zemre? Protoze ja zalozni zdroj mam a v okamziku kdy spatne proud spadne i internet. O restart modemu sem se bohuzel pokousel vicekat v prubehu cele noci ale ani jednou to nenajelo az rano..... Tak nevim kde byla pricina jestli neco spadlo u vas nebo u nas a proc u to rano v 6 slo...
Tom
 


Zpět na net@tvtrinec.cz

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 26 návštevníků

cron