Potřebuji rady k tomuto problému:
- mám potřebu zřídit, vytvořit v mém PC FTP server, který by sloužil jako "úložiště" složek, souborů ze kterého by "něco" vytěžoval můj příbuzný, který je ve F-M a má přístup na internet přes Wi-Fi.
Problémy u kterých si nevím sám poradit:
- jak vytvořit v mém PC FTP server,
- a není mi vůbec jasné kam se takto vytvořený FTP serv. umístí … možná, že na /do/ www. prostoru, který nám dala KTT k dispozici, pak by však asi nebyl přístupný z "prostoru" vně KTT,
- jak na něj pak umísťovat to, co chci někomu nabídnout,
Uvítal bych konkrétní doporučení či návod neb aspoň odkaz na srozumitelnou "literaturu."
Vím, že v KTT ještě před víc jak rokem /než se rozšířilo DC++/ existovala možnost vytěžovat jednotlivé FTP serv. /otcem této akce byl Fiškus/.
Sám jsem s pomocí FTP klienta vytvořeného ve Wind.Comm. takto získal řadu programů či MP3.
Asi by bylo vhodnější "komunikovat" přes DC++ … tomu však u mě brání malý HDD – jen 20GB + 10GB v šuplíku a podobně je tomu u kolegy ve F-M. Navíc, jak jsem vyčetl někde ve fóru KTT, DC++ má prý rádo pravidelnou návštěvnost a ne jen sporadické /když něco potřebuji/ návštěvy.
Možná by stálo za úvahu využívat nabídky některých serverů /Seznam, Centrum, Contactel/ na "přestavbu" schránky na velký objem dat /do 2GB/ a s možností přenosu mailem souborů i ve velikosti, objemu až do 600MB.
Zkusíte mi někdo něco rozumného a poučného sdělit – nejlépe mailem.
Velké díky.