Zdravim vas!!! Chtel bych se zeptat na pripojeni pres USB. Jen me to zajima. Mam net normalne pres sitovku, ale jak bych zapojil pres USB, spomali to nejak net, nebo zatezuje to vice PC???
jsem na to laik tak se slusne ptam. predem dik za odpovedi
Moderátor: Luki
Happy-Gilmore píše:Zdravim vas!!! Chtel bych se zeptat na pripojeni pres USB. Jen me to zajima. Mam net normalne pres sitovku, ale jak bych zapojil pres USB, spomali to nejak net, nebo zatezuje to vice PC???
jsem na to laik tak se slusne ptam. predem dik za odpovedi
Suicide.LP píše:JJ to blikaní je způsobeno připojením přes usb, blikani de vyřešit dvěmi způsoby 1) již zmíněným použitím UPT kabelu 2) oddělovačem zemí (galvanický oddělovač)
P.S. ses mě mohl zeptat rovnou *40*
Happy-Gilmore píše:Vim ze ste oba rikali, ze pres sitovku je lepsi pripojeni. Ja taky stojim za tim s vama, ale pripojil jsem si comp pres USB abych mohl sdilet net na notebook, a proste mi zacal obraz skakat . Jakoze ne nejak moc, ale jde videt proste frekvenci (tedka nevim ci me pochopite) proste mi trochu blika. Nevite cim to je??? USB porty pouzivam dost casto a nikdy mi to nedelalo. Muze to byt tim pripojenim pres USB???
Suicide.LP píše:JJ to blikaní je způsobeno připojením přes usb, blikani de vyřešit dvěmi způsoby 1) již zmíněným použitím UPT kabelu 2) oddělovačem zemí (galvanický oddělovač)
reggae píše:Suicide.LP píše:JJ to blikaní je způsobeno připojením přes usb, blikani de vyřešit dvěmi způsoby 1) již zmíněným použitím UPT kabelu 2) oddělovačem zemí (galvanický oddělovač)
Pokud je to opravdu různým zeměním (že by v modemu nebylo galvanické oddělení?) tak by mohlo pomoct i zapojení počítače, monitoru i modemu do jediné síťové (elektrické) zásuvky.
Anonymous píše:reggae píše:Suicide.LP píše:JJ to blikaní je způsobeno připojením přes usb, blikani de vyřešit dvěmi způsoby 1) již zmíněným použitím UPT kabelu 2) oddělovačem zemí (galvanický oddělovač)
Pokud je to opravdu různým zeměním (že by v modemu nebylo galvanické oddělení?) tak by mohlo pomoct i zapojení počítače, monitoru i modemu do jediné síťové (elektrické) zásuvky.
Teda nevím co se myslí různým zeměním. Země, tedy ochranný vodič je v bytě (baráku, paneláku) jen jedna a pokud se týče paneláku, tak je jedna a tatáž i fáze. Taky nevím proč oddělovat něco galvanicky. Modem je napájen z trafa, notebook je napájen z trafa, to chcete galvanicky oddělovat síť? Pokud by to bylo třeba, tak je snad něco v nepořádku. Já myslím Reggae, že pokud má v bytě elektriku v pořádku !!! (to by si měl Happy jako skoro hotový elektrikář zkontrolovat sám), tak je zcela jedno, jestli to má nebo nemá v jedné zásuvce. Pořád to je jeden potenciál. Předpokládám tedy do bytu jednofázový přívod. Nevím, já bych brouka hledal jinde. I když je fakt, že elektrika je sfiňa a vždycky tě něčím dokáže překvapit.![]()
falcon píše:Někdy se to spíše projevuje na televizi - bílý pruh, lze to řešit galvanickým oddělením - umístěným mezi koaxiální kabel a modem.
Zřejmě se to nějak přenáší přes USB kabel, po elektrické stránce bude propojení s PC citlivější než přes ethernet.
Z těch pár modemů co odešlo po elektrické stránce (většinou důsledkem špatných rozvodů v bytě) často odešlo s modemem i USB na desce počítače.
(nejsem elektrikář)
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 29 návštevníků