TOW: jsem velmi opatrný ve svých formulacích. Dá se říci, že si nechávám zadní vrátka, abych mohl své názory korigovat. Když si to znovu pořádně přečteš, tak zjistíš, že jsem si nechal dost velký prostor. Takže k věci: Měl jsem na naší kabelovce možnost sledovat LCD, které bylo FULL 1920x 1080, Samsung a to bylo skutečně FUJ. Kdo by tvrdil něco jiného tak je *UJ

. Lépe na tom byla LCD s rozlišením 1366x768 (LG). Už jsem si proklepnul i digitální vysílání na KTT. Jako kritický divák obsah neovlivním

, ale co mě mrzelo nejvíc (KTT za to nemůže) je datový tok jednotlivých poskytovatelů... Plazma je na tom skutečně lépe. Jinak srovnávat řádky a pixely skutečně nejde, protože jsou to naprosto jiné veličiny a technologie. Pokud bychom srovnávali 2 TV ve stejné cenové kategorii, stejné vzdálenosti a úhlopříčky, tak bychom s testem rychle skončili. Na tv si pouštím filmy v HD z notebooku a klidně se vsadím, že nepoznáš TV s FULL nebo HD rozlišením a jestli je to plazma nebo LCD. Zkušený pozorovatel to pozná, protože LCD má méně přirozené barvy ( působí to jako omalovánky ), ale je to takové příjemné. A pak plazma má hloubku obrazu a působí přirozeně. Osobně doufám, že obě technologie nejsou vyčerpány. Oled, kdoví kdy bude běžně k dostání a laserové TV mají být už tento podzim. Pro patologické hráče her je určitě lepší LCD.